21 januari 2019

Deens zorgmodel

HilverZorg maakt werk van langer zelfstandig wonen

Wonen met de (zorg)wensen en -behoeften van senioren als uitgangspunt. Dat is de kern van het zogeheten “Deense model” dat zorginstelling HilverZorg introduceert in Hilversum. “Centraal staat niet wat iemand niet meer kan, maar wat hij nog wél kan. Wij ondersteunen en faciliteren de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van ouderen”, zegt coördinator maatschappelijke verbinding Michiel Pot van HilverZorg.

Zo lang mogelijk thuis blijven wonen, is het devies in de (ouderen)zorg. In hun eigen omgeving gedijen mensen immers het beste. Alleen als het echt onvermijdelijk is, komt het verpleeghuis in beeld. HilverZorg ondersteunt die trend door zich te concentreren op wijken en buurten en dáár bewoners zorg en ondersteuning te bieden waardoor ze zich én prettig voelen én lekker in hun eigen huis kunnen blijven wonen.
In alle vijf wijken heeft HilverZorg, samen met andere partijen, een Centrum voor Ontmoeten en Dagzorg gevestigd; een plek waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten, deelnemen aan activiteiten die door vrijwilligers worden georganiseerd en na verloop van tijd, indien nodig, zorg krijgen. Straatgenoten ontmoeten straatgenoten, buren ontmoeten buren. En dat maakt de stap naar af en toe iets voor een ander doen makkelijker.

Kopje koffie
Pot: “Buren en mantelzorgers zijn belangrijk, maar het draait echt niet allemaal om zorg in onze ontmoetingscentra. Je kunt er gewoon een kop koffie komen drinken of een praatje maken. Maar ook een cursus of training volgen. Het gaat erom dat buurtbewoners elkaar ontmoeten en wij hen leren kennen en zij ons. Zo kunnen wij ook eerder signaleren als iemand ondersteuning nodig heeft.” Nieuw is het zogeheten “Deense Model” dat HilverZorg begin 2019 introduceert. Daarin bepaalt niet de zorgverlener wat goed is voor iemand, maar de persoon zelf. De zorgverlener faciliteert, zodat de betrokkene zo zelfstandig mogelijk verder kan. Pot: “Een bekend voorbeeld is dat van een weduwnaar die nooit heeft leren koken en na het overlijden van zijn vrouw vereenzaamt. Door hem een kookcursus aan te bieden kan hij niet alleen zijn eigen portje koken, maar komt hij ook weer onder de mensen.”

Zorgappartementen
De Kroon krijgt de primeur van het Deense Model. De Kroon is het tot wooncomplex omgebouwde voormalige KRO Studiocomplex aan de Emmastraat te Hilversum. De 85 (huur)appartementen in het gebouw zijn bestemd voor een mix van bewoners: ouderen, jongeren, gezinnen, alleenstaanden. 26 van de 85 appartementen zijn bedoeld voor ouderen die zorg nodig hebben. Behalve zorgfaciliteiten – zoals een fysiotherapeut en dagbesteding – krijgt De Kroon een sociëteit waar bewoners van De Kroon én wijkbewoners uit de buurt elkaar, onder het genot van een hapje en een drankje, kunnen ontmoeten.

Bovenstaand is een artikel uit het huisartsenblad van de SEHZ.

18 september 2018

Huurders De KROon enthousiast

‘De flexibiliteit van De KROon sprak ons aan: zelfstandig mét zorg.’

Direct op de eerste dag schreven Henriëtte en Richard de Koning zich in voor een appartement in De KROon. De architectuur, de lay-out, de ligging en het servicepakket spraken hen direct aan.

‘We dachten er al een tijdje over, verhuizen naar een appartement. De kinderen zijn de deur uit, we woonden vrij groot en een koophuis lijkt leuk, maar je moet wel al het onderhoud zelf regelen.

En toen Richard vorig jaar begon te kwakkelen met zijn gezondheid, hakten we de knoop door: de villa ging in de verkoop. We wilden wel in Hilversum blijven. Het is hier fi jn wonen met veel groen, mooie winkels en lekker centraal. In een plaatselijk krantje las ik dat het voormalige KRO-hoofdkantoor werd verbouwd tot luxe huurappartementen, waar je gebruik kunt maken van de diensten van HilverZorg. Zij helpen ook met het aanvragen van de zorgindicatie. Tegelijkertijd hou je hier de regie over je eigen leven. Er komt een sociëteit met allerlei activiteiten, maar niets is verplicht. Die flexibiliteit van De KROon sprak ons aan: zelfstandig mét zorg. Want we willen actief blijven, eropuit. Richard grapte nog: “Thuiszorg? Je bent nooit thuis!”’

20 augustus 2018

KIJKDAG IN DE MODELWONING

Zaterdag 1 september a.s. openen we de deuren van de modelwoning!

De modelwoning is gelegen op de begane grond van gebouw Alexia, adres Koningstraat 1C. Wij nodigen u graag uit om tussen 11.00 en 13.00 uur een kijkje te komen nemen.

De kijkdag is bedoeld om u een idee te geven van het afwerkingsniveau van de appartementen. De modelwoning is volledig afgewerkt en voorzien van keuken en badkamer.

LET OP:

  • Tijdens de kijkdag is het alleen mogelijk om appartementen op de begane grond van gebouw Alexia van binnen te bekijken
  • U betreedt (op eigen risico) een bouwplaats. Stevige schoenen zijn aan te raden
  • Parkeren in directe omgeving is betaald en beperkt.

Voor de mensen die reeds een appartement toegewezen hebben gekregen wordt op een ander moment een kijkdag georganiseerd. Hiervoor hebben zij reeds een uitnodiging ontvangen.

Mochten er nog vragen of onduidelijkheden zijn, aarzel niet om ons verhuurteam even te bellen. We zijn bereikbaar op: 033 – 450 2670.

Met vriendelijke groet,
Verhuurteam De Kroon Hilversum

29 mei 2018

Verhuur gestart, schrijf je nu in!

Verhuur gestart, schrijf je nu in!

Het huuraanbod van de 85 appartementen in De KROon te Hilversum staat nu live op www.hurenindekroon.nl

Huuraanbod
In het aantrekkelijke Schilderskwartier van Hilversum staat het rijksmonumentale studiogebouw van de KRO. En rond dit unieke gebouw verrijzen drie stijlvolle appartementenvilla’s, ‘Amalia’, ‘Alexia’ en ‘Ariane’. In de transformatie worden in het voormalige studiogebouw ook appartementen gerealiseerd. De in het totaal 85 appartementen variëren in woonoppervlakte van ca. 51 m² tot 166 m2. Even gevarieerd zijn de indeling en oriëntatie. Balkons en heerlijke terrastuinen (op de begane grond) maken optimaal gebruik van de fraaie tuinaanleg en het omringende groen.

Er is buitengewoon veel aandacht besteed aan de afwerking van exterieur, interieur en algemene ruimten. De appartementen worden opgeleverd met een complete keuken voorzien van inbouwapparatuur en een luxe badkamer. Hoogwaardige technologie draagt bij aan het wooncomfort: van vloerverwarming in uw hele appartement tot zonnepanelen die de liften en centrale verlichting van energie voorzien. Met een handzender opent u de toegang tot de ondergelegen parkeergarage, waar een lift u veilig bij uw appartement brengt. Prognose oplevering van de appartementen is eind 2018 / begin 2019.

Huurprijzen

De huurprijzen van de appartementen variëren van € 790,00 tot € 1.600,00 per maand, huurprijs van het penthouse is € 2.250,00 per maand. De prijzen zijn inclusief een parkeerplaats in de parkeergarage en exclusief servicekosten (indicatie: € 50,- / € 60,- per maand).

Zorgindicatie

Als u in aanmerking wilt komen voor een appartement in gebouw De KROon is een toegekende zorgindicatie (op korte termijn) vereist. De 26 appartementen in gebouw “De KROon” worden toegewezen na advies van een HilverZorg klantadviseur aan kandidaten met een zorgindicatie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: klantcentrum@hilverzorg.nl / 035 – 76 08 009

Ja, ik wil huren!
Wilt u graag huren in De KROon te Hilversum, volg dan het onderstaande stappenplan:
1) Controleer of u voldoet aan de inkomensrichtlijnen, klik hier voor de voorwaarden
2) Schrijf u in vóór maandag 18 juni a.s. 12.00 uur
3) U hoort uiterlijk in de eerste week van juli van de verhuurmakelaar of u een woning toegewezen hebt gekregen. Daarna volgt digitale ondertekening van de huurovereenkomst
4) Wanneer de huurovereenkomst getekend is kunt u starten met de voorbereidingen op de verhuizing!

Meer informatie:
Klik hier om direct het huuraanbod te bekijken
Klik hier voor de algemene brochure
Klik hier voor de brochure van gebouw Amalia
Klik hier voor de brochure van gebouw Alexia
Klik hier voor de brochure van gebouw Ariane
Klik hier voor de brochure van gebouw De KROon
Klik hier om uw online inschrijving te starten
Klik hier voor veel gestelde vragen & antwoorden

Zijn er nog vragen of onduidelijkheden? Aarzel niet en neem contact op met ons op!
Succes met de inschrijving!
Verhuurteam De KROon Hilversum